Snapper og Topper går på opdagelse i kristendommen

I fire film undersøger tøjdyrene Snapper og Topper ordene næstekærlighed, tilgivelse, synd og tro. Undervejs får de hjælp af deres præst og en masse børn. Projektet er målrettet børn i indskolingsalderen i skoler, kirker, organisationer og familier. Filmene er velegnede i faget kristendom eller i et tværfagligt forløb i dansk, kristendom og billedkunst. 

Projektets film er frit tilgængelige for alle interesserede.

Kristendommen er fyldt med mærkelige og svære ord, som mange af os ikke helt ved, hvad egentlig betyder. Ord, som lyder ret mystiske i børneører, og som kan være svære at forstå uanset alder. Ord som næstekærlighed, tilgivelse, synd og tro. Børn – og tøjdyr – er heldigvis verdensmestre i at stille spørgsmål til ting, de ikke forstår. Derfor vælger Snapper og Topper i hver film et ord fra kristendommen, som de synes er svært og lidt uforståeligt.

Sammen besøger de deres præst Annette Molin Brautsch, der gennem egne oplevelser og historier fra biblen gør ordene konkrete og forståelige. Samtidig bruger hun tøjdyrenes og børns egne erfaringer til at gøre ordene mere hverdagsagtige. Snapper og Topper taler også med børn i målgruppen om, hvad de forstår ved ordene, og hvilken erfaringer de har gjort sig.

Undervisningsforløb og inspiration

Indskolingslærerne Karina Gade Wonsyld og Kristine Fugl fra Stilling Skole har udviklet et undervisningsforløb til indskolingen, med afsæt i de fire film, som alle er velkomne til at bruge direkte eller blive inspireret af. Du kan finde undervisningsforløbet i venstre spalte her på siden. Samme sted finder du også inspiration til at bruge filmene i det kirkelige børnearbejde.

Næstekærlighed

Tilgivelse

Skyld

Tro

menu
support
søg
kontakt
Kontakt
faux rolex