Pinse

To film fortæller om en af kirkens største og sværeste højtider, pinsen, i børnehøjde. Brug dem i indskolingen, i kirken eller hjemme i familien. Filmene er gratis for alle.

Børn er heldigvis verdensmestre i at stille spørgsmål. Men det kan være svært som voksen at give et fyldestgørende svar, når man bliver spurgt om, hvorfor vi egentlig har en helligdag, og hvad en aktuel højtid lige går ud på. Og de kirkelige højtider kan være svære at forstå og forholde sig til for børn. Ikke mindst pinsen, der er meget svær at sætte ord og forklaring på – også for voksne. Så når det skal foregå i børnehøjde, er der ofte brug for en hjælpende hånd.

Filmene er målrettet til indskolingen (6-9 år), børnearbejdet i kirker og sogne og til familier. Filmene er helt gratis at bruge for alle interesserede og kan enten ses eller downloades her på siden.

 

I film 1 får Snapper og klassekammeraterne pinseferie. Ude på gangen møder hun Topper og undrer sig over, hvorfor de har pinseferie, og hvad pinsen egentlig handler om. "Gud og Jesus" svarer Topper, men det er ikke helt nok for Snapper. Hun vil vide mere. Derfor beslutter de to venner sig for at besøge deres præst Susanne henne i kirken. Hun må kunne hjælpe dem.

 

I film 2 tager Topper og præsten Susanne ud for at prøve nogle af de traditioner, der er forbundet med pinsen. De står ret tidligt op for at se pinsesolen danse, og de besøger en fiskeforretning for at købe pinsefisk til deres pinsefrokost. Frokosten spiser de sammen ude i naturen. Imens er Snapper igang med at forberede en kæmpe fødselsdagsfest for kirken sammen med sine klassekammerater. 

 

"Og pludselig blæste en stærk vind ind i huset. Jeg forestiller mig, at vinduerne gik op, gardinerne blafrede, hvis de altså havde gardiner dengang, og Jesu venner kunne mærke, at det susede omkring dem. Og så skete der noget meget mærkeligt, for der kom tunger af ild på deres hoveder. Og pludselig kunne de tale en masse forskellige sprog, som de ikke havde kunnet tale før".

Der skal store armbevægelser til, når Susanne skal forklare Snapper og Topper om helligården og ildtungerne.

menu
support
søg
kontakt
Kontakt