Konfirmationsfilm - gå ikke glip af et års frirum

Udkommer primo april 2023 og er frit tilgængeligt for alle interesserede

Unge efterlades ofte på herrens mark af deres forældre, når de skal vælge, om de vil konfirmeres eller ej. Når man som ung skal vælge, om man vil konfirmeres, er der ingen samtalepartnere, hvis man ikke starter til konfirmationsforberedelse.

Undersøgelser blandt 7.-9. klasses elever viser, at man generelt ikke snakker om tro og religion hverken med forældre eller med vennerne. Tro, religion og sex er de emner, der tales mindst om i hjemmet blandt 7.-9. klasser. Derudover har forældre fritstillet unge i deres valg om konfirmation. De unge må selv finde ud af, om de vil konfirmeres. 

Så hvem skal man som ung vende spørgsmål om tro, tvivl og Gud med? Måske er konfirmationsforberedelsen det eneste rum for religiøs refleksion, unge møder i dag. Hvis man altså vælger at deltage. Derfor vil projektet gerne understøtte, at man som ung får lyst til at deltage i konfirmationsforberedelse. Uden indsigt kan den unge ikke træffe et oplyst valg. Og det gælder både om man vil deltage i konfirmationsforberedelsen, og om man vil konfirmeres.

Eksempel på delbar film til unge med klima som tema (ikke endelig version)

Projektet består af

3 korte delbare videoklip á ca. 5-6 min til unge på 6.-7. klassetrin, der lige straks skal vælge, om de vil gå til konfirmationsforberedelse. Videoklippene skal først og fremmest kunne ses af den unge alene eller sammen med andre unge.
Videoklippene skal både kunne inspirere til personlig refleksion og facilitere en samtale blandt unge. Fokus er på konfirmationsforberedelsen og forløbet inden konfirmationen. Videoklippene skal skabe nysgerrighed og bygges op omkring unges personlige erfaringer og præsters erfaringer. 

1 film, der med udgangspunkt i de unges egen hverdag sætter ord på, hvad konfirmationsforberedelse er, og hvorfor man ikke må gå glip af denne ”once in a lifetime” mulighed.
Filmen vil komme ind på emner som:

  • Hvad får jeg ud af at gå til konfirmationsforberedelse – og hvad foregår der overhovedet?
  • Konfirmationsforberedelsen som et særligt rum, hvor du som ung har mulighed for at blive klogere på, hvad du tror på, og hvad der skal fylde i dit liv.
  • Et frirum uden rigtige og forkerte svar – men med plads til at tænke over og tale om alt det store i livet, og alt det der fylder i livet som ung.
  • Dannelse og væredygtighed – at blive klædt på til livet som voksen, der starter lige om lidt.
  • Om frygten for, om man tror nok, og at kristendom ikke er noget, man skal gøre sig fortjent til.

1 kort film målrettet forældre.


Filmen skal fra et voksenperspektiv sætte ord på, hvad konfirmationsforberedelse og konfirmation er i dag (hvilket ofte er noget helt andet, end forældrene husker fra deres egen konfirmation), samt give forældrene lyst til at tale med deres unge, så de ikke står alene med valget, og understøtte et bevidst valg på et oplyst grundlag.

Brug projektets materialer

Filmene kan f.eks. bruges ved indskrivning til konfirmationsforberedelse, på kirkens hjemmeside og som informationsmateriale til de unge og deres familier fra kirken eller de kirkelige børne- og ungdomsorganisationer. 

menu
support
søg
kontakt
Kontakt