Materialer

Om materialerne til Velkommen til mit hjem

Alle projektmaterialer stilles gratis til rådighed for alle interesserede.
Projektet er målrettet 0.-4. klassetrin, og kan bruges der, hvor skolen møder flygtningebørn første gang og i almenklassen, med eller uden flygtningebørn. Materialet er udviklet i samarbejde med lærere i Skanderborg og Horsens kommuner.

Projektet er ligeledes målrettet de 6-10-årige og deres frivillige voksne i børne- og ungdomsorganisationer som spejderkorpsene, FDF og KFUM og KFUK og børnearbejdet i alle landets kirker, sogne og menigheder.

 

2 oplysnings- og samtalefilm
Projektets to film fortæller om at være flygtningebarn i henholdsvis en flygtningelejr i et nærområde (Kenya) og i Danmark. Hver film er i to afsnit á ca. 18 minutters varighed.

Tøjdyret Topper er taget til Kalobeyei-flygtningelejren i Kenya for at møde Charity og John. De fortæller om borgerkrigen og flugten fra deres hjem i Sydsudan, om familiemedlemmer, der blev væk under flugten, om hvordan de blev modtaget i flygtningelejren, hvor de nu kan få lægehjælp, gå i skole og få mad. Men de fortæller også om, hvordan de savner deres hjem, deres familie og alt det kendte derhjemme.

I Nykøbing Mors besøger Topper syriske Mohanad, som har været tre år på flugt, inden han kom til Danmark. Topper flytter ind hos Mohanad og hans familie, og er bl.a. med ham i skole og hjemme hos en klassekammerat. Topper besøger Dansk Røde Kors og Center Sandholm, hvor mange flygtningebørn har boet, inden de fik et nyt midlertidigt hjem et sted i Danmark.

Toppers møde med Charity, John og Mohanad ender som små videoklip, som han sender hjem til sin kusine Snapper og deres ven Sigurd Barrett. Snapper stiller alle de spørgsmål, man som barn sidder med, og hendes indignation og undren giver børnene mulighed for at spejle sig i hendes reaktioner og kapere de ofte tunge og følsomme historier. Sigurd hjælper med at forklare de svære historier og peger også på muligheder for at handle, så det hele ikke bliver alt for håbløst.

Se film

Læs om filmenes temaer og indhold


4 multimediefortællinger
Projektets fire digitale fortællinger i tekst, lyd, fotos og video giver et indblik i, hvad Danmark er for et land, og viser hvordan etnisk danske børn og flygtningebørn møder hinandens og deres egen kultur og hverdag. Temaerne er Mit hjem, Min fritid, Min mad og Mine traditioner. Multimediefortællingerne kan tilgås online her på siden og er velegnede til undervisning og brug i mindre grupper via laptops og tablets.

Se multimediefortællinger

Læs om multimediefortællingernes temaer og indhold


Idé- og støttematerialer
Projektet vil løbende blive opdateret med idéer og fakta mv. Find bl.a. information om asylsystemet, om Kalobeyei-flygtningelejren og om flygtningesituationen generelt i verden lige nu. Der ligger også fotos fra projektet til fri afbenyttelse. De grafiske kort, der bruges til at illustrere Mohanads flugt fra Syrien og til Danmark i filmen "Velkommen til mit hjem - del 2", ligger også tilgængelige her.

Se støttematerialer

menu
support
søg
kontakt
Kontakt