Snappers julefilm

4 film om julen i børnehøjde

Var Jesus og Julemanden egentlig venner? Er forventningens glæde bare noget, de voksne har fundet på for at få børn til at vente? Hvorfor holder vi egentlig stadig jul, når nu det er mere end 2000 år siden, at Jesus blev født? Og hvad har juletræer, marcipan, julepynt og gaver egentlig at gøre med Jesu fødsel?

SE ALLE CASES
menu
support
søg
kontakt

Ovenstående er nogle af de spørgsmål, som tøjdyrene Snapper og Topper fra Sigurd fortæller Bibelhistorier, Sigurds historier om at være til og Historier om verdens uretfærdighed prøver at finde svar på, når de sammen med præst Ulla Thorbjørn Hansen fra Roskilde Domsogn går på opdagelse i julens traditioner og betydning, mens julestemningen breder sig.

Filmene lægger op til efterfølgende samtale, og formålet med filmene er - udover at vise børnene, at julen handler om mere end gaver og slik - at give børn og voksne en fælles referenceramme, så de sammen kan få en god snak om, hvad der er vigtigt for dem, når de fejrer jul. Der er en film til hver søndag i advent.

1. søndag i advent

1. søndag i advent handler om forventningens glæde: Om advent, forberedelse, tælle-ned-ting, og at det måske slet ikke ville være sjovt, hvis vi altid fik, hvad vi pegede på lige med det samme

2. søndag i advent

2. søndag i advent handler om julens traditioner: Om juletræer, stjerner, hjerter, marcipan og alt det andet, der er kommet til at høre julen til. Og om hvad Jesus og Julemanden egentlig har med hinanden at gøre.

DKM er sat i verden for at styrke den kirkelige kommunikation og stiller filmene gratis til rådighed
for alle kirker og organisationer, der kan bruge dem i deres arbejde,
og har lyst til at give børn og deres voksne et indblik i julens traditioner, og få dem til at reflektere over,
hvad der egentlig betyder noget midt i juletravlhed, ønskelister
og bage-kage-arrangementer. Så brug dem alt det, du har lyst til.

3. søndag i advent

3. søndag i advent handler om hvorfor vi egentlig fejrer jul i dag: Om julens betydning for os som mennesker i dag, og om at blive mindet om det vigtige, fordi vi som mennesker har det med at glemme.

4. søndag i advent

4. søndag i advent handler om Jesus’ fødselsdag.

Filmene er blevet til med støtte fra DKM's støtteforening.

Følg også Sigurd og Snapper på Facebook

Flere materialer med Sigurd og Snapper

SE ALLE CASES

Vi kommunikerer det du tror på og brænder for. Mød os her.

Kontakt
faux rolex