Dåben er mere end et telefonnummer til kirkekontoret

I Danmark er dåben indgangen til medlemskab af folkekirken, men vi oplever netop nu et markant fald i dåbstallene. Det er ikke længere en selvfølge, at forældre lader deres børn døbe.

Når forældre i dag skal vælge, om deres børn skal døbes, foregår der ofte en ”forhandling” i familien. Her sætter forældrene sig sammen og gennemgår ”for og imod dåben”. Pludselig oplever forældre at stå i en situation, hvor de skal argumentere for, hvorfor dåben er vigtig for dem, og det er svært for mange forældre, også selv om de selv er døbt, medlem af folkekirken og måske endda er blevet viet i kirken.

Derfor har de brug for at blive klædt på til at tage ”forhandlingen” med sig selv, hinanden og omverdenen - og træffe et valg baseret på dybere overvejelser end en automatreaktion, der siger, at de ikke vil pådutte deres børn noget.

Prøv at kigge på jeres hjemmeside med mulige dåbsforældres øjne. Er de klædt godt på til at tage den snak, når de har besøgt jeres hjemmeside? Ellers er der nu hjælp at hente.

Gratis materialer om dåb

DKM har produceret en række artikler, videoer, tekster og billeder om dåben, som er helt gratis for alle sogne og kirker at bruge. Alt indhold er lavet ud fra en tanke om, at det skal gøre forældre så nysgerrige og interesserede, når de hører om andres tanker og overvejelser, at de får lyst til som minimum at tage en snak med deres lokale præst omkring dåb.

Projektet er blevet til med støtte fra Støtteforeningen for Danmarks Kirkelige Mediecenter, en lang række sogne og y's mens klubber og Folkekirkens Udviklingsfond.

Tak til alle, der har bidraget med deres historie og tanker til projektet.

menu
support
søg
kontakt
Kontakt