Ulandsoplysning fortalt til børn

Historier om verdens uretfærdighed er et ulandsoplysningsprojekt målrettet børn på 5-10-år. Materialet er udviklet og produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter og Folkekirkens Nødhjælp og distribueres i november 2015 gratis til de idebestemte og kirkelige børne- og ungdomsorganisationer, en lang række skoler og institutioner, alle de folkekirkelige sogne og forskellige kirkesamfund m.fl.

Historier om verdens uretfærdighed er produceret med støtte fra Y’s Men Region Danmark, Ole Kirk’s Fond, Danidas Oplysningsbevilling, Folkekirkens Nødhjælp og Danmarks Kirkelige Mediecenter.

Motivationen bag projektet er at kunne tilbyde et materiale, der i børnehøjde og i et formidlende sprog sætter fokus på nogle af verdens uretfærdigheder. Et materiale, der på én gang formidler viden og som engagerer – og derigennem kan danne udgangspunkt for handling. Historier om verdens uretfærdighed bygger på en ide om, at vi alle har et ansvar for den verden, vi lever i og dermed for at gøre den til et bedre sted –
for alle.

Materialet bygger videre på Sigurd fortæller Bibelhistorier (2010) og Sigurds historier om at være til (2013), som organisationer, sogne, skoler, kirkesamfund og mange børnefamilier kender og bruger.

Hent grafisk materiale til Historier om verdens uretfærdighed

 

Køb Historier om verdens uretfærdighed

Bestilles hos DKM på mail: dkm(at)dkm.dk

Prisen per DVD-boks er 149 kr. + porto.

9 udviklingstemaer

Historier om verdens uretfærdighed består af 9 film med Sigurd Barrett og tøjdyrene Snapper og Topper. Topper er på rejse i Afrika, hvor han møder børn og deres daglige udfordringer og problemer. Han sender sine oplevelser hjem til Sigurd og kusine Snapper i form af videohilsener. Det kommer der mange spændende snakke og ideer ud af. Samtidig danner der sig et klart billede af, at selvom børnene er udfordret af manglende rent vand, skolegang eller adgang til medicin, så er de superseje og stærke.

De 9 film behandler grundliggende udviklingstemaer omsat til målgruppen som:

  • at der mangler rent vand;
  • at børn uden forældre og familie ofte må klare sig selv;
  • at man ikke bare har penge til at købe, hvad man har brug for;
  • at man ikke kan få mad nok og må sulte;
  • at sygdom kan undgås, hvis man altså har råd til medicin og et lægebesøg;
  • at naturen, som er grundlaget for livet, er udfordret af bl.a. klimaændringer;
  • at alle børn stadigvæk ikke går i skole;
  • at børn med handicap udelukkes,
  • og at børn i udviklingslandene fortsat må leve med en usikker fremtid
Pandekager eller kartofler (Sult)
Er danske myg farlige? (Sygdom)
En kørestol til Botha (Handicap)

Syng med Sigurd og Snapper

Alle 9 film afsluttes med sangen "Lad os hjælpe andre børn" fra udgivelsen Sigurds historier om at være til. Sigurd Barrett har skrevet et nyt vers 2 til hver film, der handler om filmens aktuelle udviklingstema. Du kan finde sangen i to versioner herunder: en version med orkester og sang med de oprindelige vers samt en ny singback-version uden sang. Du kan også downloade og printe teksten og noden til sangen ved at trykke på dem herunder.
⇒ Sangen "Lad os hjælpe andre børn" findes på CD'en og i sanghæftet til Sigurds sange om at være til. Køb CD og sanghæfte.

 

Vil du vide mere om Historier om verdens uretfærdighed, så kontakt projektleder Søren Johan på tlf. 87 40 37 08 eller på mail; sj(at)dkm.dk.

Lad os hjælpe andre børn (lyd)

 

Lad os hjælpe andre børn – singback (lyd)

 

⇒ Klik for at forstørre teksterne.