Vi lytter til Luther:

Gå på jagt efter spor fra reformationen med Sigurd Barrett

6 nye film giver et bud på, hvorfor reformationen er relevant for børn i dag. Materialet er oplagt til både undervisning og samtale.

Tag elever og minikonfirmander med tilbage i historien, og bliv klogere på Luther, reformationen og dens betydning i Danmark.

Materialet består af 6 film samt tilhørende undervisningsmateriale, og er målrettet 3.-6. klasse. Det egner sig især til kristendom og historie, men kan også bruges i dansk, musik og tværfagligt.

Beskrivelse af "Vi lytter til Luther"

I anledning af 500 året for reformationen er den danske reformator Hans Tausen (Sigurd Barrett) taget tilbage for at se, hvordan det egentlig er gået siden. Men det kan være lidt svært at finde hoved og hale i nutiden, når man er 500 år gammel. 


Heldigvis møder han pigen Alvilda, der kan hjælpe ham. Sammen går de på jagt efter spor fra reformationen, selv om Alvilda er lidt skeptisk. For kan Luther nu også tage æren for, at hun tør sige sine forældre imod? Hvad har han at gøre med, at vi taler dansk i dag? Og kan man overhovedet finde spor efter noget, der skete for så længe siden?

Hver film varer ca. 10 minutter, og præsenterer et spor efter reformationen i en nutidig kontekst. Desuden indeholder hver film en kort animationsfilm, hvor man bliver præsenteret for Luther og en række af hovedbegivenhederne i reformationen. De 6 film kommer omkring emner som faderoprør, at holde hvad man lover, bøder, forventninger, samvittighed, sprog, skole og splittelsen af kirken i katolikker og protestanter.

Materialet indeholder desuden ideer til undervisning, aktiviteter og forløb, så det er nemt at gå til. Det hele er ganske gratis, og ide- og undervisningsmaterialet er klar til brug 21. august 2017. Men allerede nu kan du se og bruge de 6 film.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Viborg Kommune, Viborg Stift, Tumblehead, Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter, og er støttet af Folketinget - Reformationspuljen, Ole Kirk's Fond, Præsidiet for Reformationsjubilæet i Danmark og Viborg Kommune.

Illustration: Tumblehead

Undervisningsmateriale

Her kan du downloade idémateriale til opgaver, aktiviteter og undervisningsforløb. Materialet er bygget op, så der er forslag til opgaver, aktivitet, spørgsmål og bevægelse til hver af de 6 film.

Lyt til de sange og download de sangtekster, der bliver henvist til i undervisningsmaterialet. Du finder dem her.

Se filmene