Foto
08.10.2015 |  Signe Kold Andersen

Billedrettigheder på nettet

Det er vigtigt at have gode billeder på hjemmesiden. For de billeder, der oser af kvalitet og har et godt motiv, opbygger troværdighed omkring dig som afsender. Og ikke mindst giver det din modtager lyst til at søge videre på hjemmesiden.  Grundlæggende kan du indhente billeder på to måd...

Foto
24.09.2015 |

Sådan skaber du et godt fotoarkiv

Billedkarruseller kan være en god måde at fange opmærksomheden hos den besøgende på din hjemmeside. Men ofte bør man stille sig selv et meget væsentligt spørgsmål først: Har vi billeder i tilstrækkelig god kvalitet til, at vores hjemmeside kan bære billeder som det mest centrale på forsiden?

Sociale medier
31.08.2015 |  Signe Kold Andersen

Skab godt indhold til din kirkes Facebookside

Du kender det sikkert allerede; hverdagen i kirken er travl og det at opdatere Facebooksiden står måske ikke først på prioriteringslisten. I dette blogindlæg giver vi dig derfor en håndfuld ideer til, hvordan du kan engagere flere mennesk...

Diverse
28.11.2014 |

Tøjdyret Topper møder Kumbukani, Ides, Botha og Tamala

Der er nye film på vej i det kendte Sigurd og Snapper-univers. I 'Historier om verdens uretfærdighed' tager tøjdyret Topper på oplevelser i Afrika og møder børn, der har forskellige udfordringer i dagligdagen. Kumbukani må klare sig uden sine forældre, Ides går ikke i skole, Botha sidder i kørestol og Tamala må hver dag gå langt efter vand.

Skriv godt
13.11.2014 |  Mai-Britt Sørensen

6 råd til en god artikel

Du skal til at skrive din første artikel. Du spørg dig selv hvordan du skal gribe det an. Lad det være begyndelsen i din proces. Det første skridt er at komme i gang, for det handler primært om at øve sig.

Diverse
05.11.2014 |

Sådan går du julen i møde

Julen bliver kaldt ”den bedste historie, der nogensinde er fortalt”. Hvordan ønsker du at kommunikere en historie ud som denne? Har du lagt en strategi for hvordan du vil gøre det?

Diverse
17.10.2014 |  Maria Hastrup

Manglende vand, stegte mus og Snappers fætter – nye fortællinger på vej fra Sigurd og Snapper

Nyt projekt er på vej til Sigurd og Snapper-universet. Denne gang fortæller Sigurd, Snapper og Snappers fætter, Topper historier om verdens uretfærdighed. Det bliver til ti film fra Afrika, om børn, der lever et hårdt liv, men som også har et liv fyldt af glæde og håb – trods alt.

Hjemmesider
08.10.2014 |  Mai-Britt Sørensen

Illustrer din hjemmeside godt - sig det med billeder!

Mangler du en idé til, hvordan du kan illustrere kirkens aktiviteter på hjemmesiden, har du nu mulighed for at se eller gense en video fra DKMs inspirationsseminar i billedstrategi.

Sociale medier
27.08.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

Facebook: Gruppe eller side, hvad skal jeg vælge?

Om en facebookgruppe eller –side er det rette valg afhænger helt af, hvad du gerne vil bruge den til. Er det til branding af din organisation eller kirke, så vælg en side, er det til kommunikation mellem en mindre gruppe af mennesker, så vil en gruppe sandsynligvis være det bedste valg. Det hele kommer nemlig an på, hvem der skal være afsender af statusopdateringerne – læs her, hvorfor.

Skriv godt
20.08.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

Et ubrugt skriveredskab som du helt sikkert kender

Mange af os har skrevet et utal af synopser eller dispositioner gennem vores skolegang. Men når vi er ude på den anden side er det for de fleste et skriveredskab, der ligger ubrugt i værktøjskassen. Det bør det ikke være, for det er et meget effektfuldt redskab.

Sociale medier
12.08.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

Facebook er ikke for alle kirker

I medierne og fra forskellige kommunikationseksperter kan man ofte få det indtryk, at alle kirker bør få oprettet sig en facebookside, og det kan kun gå for langsomt. Det er rigtigt, at facebook er et meget virkningsfuldt medie for nogen. Men det er også tidskrævende og et svært medie at kommunikere på. Så overvej det nøje, inden I kaster jer ud i det.

Diverse
04.07.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

Kommunikationsbøger til din sommerferie

Her på DKM gør vi os umage for altid at være opdateret på den nyeste viden inden for kommunikation. Det bliver vi blandt andet ved at læse bøger, og flere af os har derfor en lang læseliste til sommerferien. Herunder deler vi vores anbefalinger til, hvilke kommunikationsbøger, der er blandt vores favoritter, og et par af de bøger, vi glæder os til at fordøje henslængt i hængekøjen.

Diverse
17.06.2014 |  Søren Johan

Tøjdyr på filmoptagelser i Afrika

Nyt Sigurd og Snapper projekt skal fortælle danske børn om verdens uretfærdighed. 23 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer, alle sogne og alle friskoler er blandt modtagerne af det nye ulandsoplysningsmateriale, der udkommer i september 2015.

Hjemmesider
04.06.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

Sådan får jeres hjemmeside en god forside

Mere end hver fjerde, der besøger en kirkehjemmeside kommer aldrig længere end forsiden. Det er mange. Hvad ville du sige til, at hver fjerde besøgende i kirken, kun stak hovedet ind i våbenhuset og derefter vendte om?

Powerpoint
28.05.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

PowerPoint i kirken: Under prædiken

PowerPoints store force er, at det understøtter læring ad flere kanaler end det bare at lytte. Men dette sker kun, når afsender har gennemtænkt slideshowet som en understøttelse af læring frem for som egne noter.

Powerpoint
21.05.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

PowerPoint i kirken: Praktiske forhold

Det er vigtigt, at den store skærm ikke forstyrrer, men at den fungerer som en naturlig og integreret del af gudstjenesten. Få overblik over nogle af de praktiske forhold du bør tage højde for.

Powerpoint
14.05.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

PowerPoint i kirken: Før gudstjenesten

I dette blogindlæg kommer vi med 4 forslag til, hvordan man kunne udnytte tiden før gudstjenesten. Ofte vil mange kirkegængere komme nogle minutter før gudstjenestestart, og her er der altså potentiel mulighed for at fange folks opmærksomhed.

Hjemmesider
01.05.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

God webkommunikation: Derfor skal I slette 50% af jeres indhold

Måske sidder der en enkelt derude og er interesseret i splittelsen i menighedsrådet i 1965 eller organisationens aktivitetsmateriale fra 1994 – så skal de da ha’ adgang til det på hjemmesiden, ikke? Svaret er et rungende ”nej”. Som med så meget andet gælder det på hjemmesider at ”less is more”.

Hjemmesider
01.04.2014 |

Fyld jeres hjemmeside med påske

5 idéer til en særlig påskeside på jeres hjemmeside. Opret en side, hvor I samler alle informationer, der er relevante i forbindelse med påsken.

Diverse
27.03.2014 |  Marie Halkjær Kragelund

4 film forklarer påsken for børn

Hvorfor er det nu lige, vi fejrer påske? Og hvad har små nuttede kyllinger, påskeæg, gækkebreve og familiemiddage egentlig med kristendommen at gøre?

Kommunikationstips i din indbakke

 

Få en gratis 15 siders guide om "Effektiv Facebook- kommunikation". Tilmeld dig vores nyhedsbrev.